İZMİR / KİRAZ - Haliller İlkokulu

Nis

2023 İzmir İnternet Haftası Etkinlikleri ile ilgili detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki linkin üzerine tıklayarak siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Ekm

Kodlamayı öğrenmek teknoloji ve bilgisayarlar ile etkileşim içinde olduğumuz dünyayı daha iyi anlamak demektir. Öğrencilerin bilişimsel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek için kodlamayı erken yaşta öğrenmeleri gerekir.Bu sebeple 6-21 EKİM Kod Haftası Etkinlikleri Kapsamında Temel programlama becerisini ve dijital okur yazarlığı herkes için eğlenceli, ilginç ve  çekici hale getirmek amacıyla okulumuzda önce kodlama tanıtılıp, sınıf ortamlarında  kodlama ile ilgili internet siteleri ziyaret edilip,öğrencilerin kodlama ile tanışması ve kodlama ile ilgili uygulamaları yapmaları sağlandı. Öğrencilerimiz bu güzel etkinlikleri yaparken çok eğlendiklerini ve keyifli zamanlar geçirdiklerini ifade ettiler.

May

Anneler günü programi için  okulumuzda anasınıfı ve velileri toplandık. Anneler çocukların gosterileriyle hem eğlendiler hem duygulandilar. Ardından minik bir oyun oynandi. Çocukların gözleri kapatılarak annelerini bulamayan çalıştılar bu oyun programımıza renk kattı. Ardından ikramliklar yenilerek hediyeleri annelerimize sunuldu ve program sona erdi

May

Engeliler Haftası dolayısıyla  Okulumuz  Özel Eğitim Sınıfı´nın  düzenlediği      etkinlik kapsamında     İş Bankası´nın  yeni binasının önünden  Şehit Birol Uysal Parkı´na kadar "Farkındalık Yürüyüşü" yapılıp ardından  Atatürk büstü önüne  öğrencilerimiz tarafından çiçek konulacaktır.

Program Akışı

10 Mayıs 2018  Makam Ziyaretleri (saat:13:30´da)

11 Mayıs 2018  Farkındalık Yürüyüşü

14 Mayıs 2018  Piknik

15 Mayıs 2018 Okul Gösterisi

16 Mayıs 2018  Sergi (Öğretmenevi Bahçesi)

Nis

Okulumuz 4/C sınıfından Meryem Ayan,Ömer Atar,Murat Korkmaz,İsmet Şahin ve Hatice Fidan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Biriminin hazırlamış olduğu STEM ve Bilim Fuarına katılacaktır.STEM Keşif Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliğimiz için Senem Kıyıcı Kahraman ve Gül Kiraz öğretmenlerin eşliğinde 26 Nisan 2018 Perşembe günü İzmir´de  depreme dayanıklı  yapı inşası modeli oluşturulacak. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında köy şenliği gerçekleşti.Öğrencilerimizin  keyifli vakit geçirdikleri bir ortam oluşturuldu.

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Senem Kıyıcı Kahraman artırılmış gerçeklik uygulamalarından quivervision adlı uygulamayı tanıtarak pano hazırladı. Bu program sayesinde öğrencilere verilmiş boyama sayfaları 3 boyutlu hale geliyor. Öğrencilerimiz quivervision uygulamasıyla doyasıya eğlendi.

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Senem Kıyıcı Kahraman , eTwinning Mektup Kardeşliği projesi kapsamında QR kodlu bitpano hazırladı. QR kod günümüzde eğitim dışında her alanda kullanılabildiği gibi içine çeşitli bilgiler konulması bakımından önem arz ediyor.
Hayatımıza bir anda dahil olan QR kodun en temel özelliği bilginin akışını hızlandırmasıdır. Bir gazete ilanında, bir alışveriş merkezinde, bir mağazada ya da yolda yürürken dikkatinizi çeken bir ilan, bilgilendirme yazısı, web sitesi linki veya iletişim bilgisini not etmek veya aklınızda tutmak yerine akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz basit bir uygulama ve kamerası sayesinde bu bilgiye hemen ulaşabilir, kayıt altına alabilir ve dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında QR kod dijital dünyadaki bilgi paylaşımını hızlandırmanın en etkin görsel unsurlarından biri olarak kabul edilebilir.
Okulumuzun  Mektup Kardeşliği projesinde yer alan çeşitli görselleri ve bilgileri QR kodlara gömerek pano hazırlandı.