İZMİR / KİRAZ - Haliller İlkokulu

eTwinning Mektup Kardeşliği Projesi Kapsamında QR Kodlu Bitpano Çalışması

Okulumuz öğretmenlerinden Senem Kıyıcı Kahraman , eTwinning Mektup Kardeşliği projesi kapsamında QR kodlu bitpano hazırladı. QR kod günümüzde eğitim dışında her alanda kullanılabildiği gibi içine çeşitli bilgiler konulması bakımından önem arz ediyor.
Hayatımıza bir anda dahil olan QR kodun en temel özelliği bilginin akışını hızlandırmasıdır. Bir gazete ilanında, bir alışveriş merkezinde, bir mağazada ya da yolda yürürken dikkatinizi çeken bir ilan, bilgilendirme yazısı, web sitesi linki veya iletişim bilgisini not etmek veya aklınızda tutmak yerine akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz basit bir uygulama ve kamerası sayesinde bu bilgiye hemen ulaşabilir, kayıt altına alabilir ve dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında QR kod dijital dünyadaki bilgi paylaşımını hızlandırmanın en etkin görsel unsurlarından biri olarak kabul edilebilir.
Okulumuzun  Mektup Kardeşliği projesinde yer alan çeşitli görselleri ve bilgileri QR kodlara gömerek pano hazırlandı.

12-04-2018

Yayın: 12.04.2018 - Güncelleme: 12.04.2018 11:24 - Görüntülenme: 391